Рашисти минулої ночі знову вдарили по Харкову (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У ніч на сьогодні, 3 вересня, російські загарбники знову вдарили по Харкову ракетами з бєлгорода. Оскільки стосовно російських вояків зазвичай складно здогадатися, що саме було їхньою ціллю, а найближчим до місця влучання «військовим об’єктом» є школа у Новобаварському районі міста, – тож вочевидь цілили саме в неї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова.

«Ракета прилетіла у землю. Постраждалих немає, у школі пошкоджено фасад, вікна, двері, стелю в класних кімнатах. Вирва – 10 на 10 метрів, глибиною 3.7», – написав Болвінов.

Як повідомив кореспондент Харків Times з місця події, будівля школи – старовинна, історична. Як кажуть працівники школи, тут ще у 1886 році була відкрита церковна парафіяльна школа. Згодом будівля використовувалася для різних потреб, її було добудовано, теперішню школу в ній відкрили у 1968 році.

Тепер, після «прильоту» російської ракети, працівники прибирають приміщення від битого скла та уламків. У шкільному музеї, такому затишному, зробленому з любов’ю, де поруч із вишитими рушниками та мотанками є й сучасні експонати – такі, як ящик від снарядів, – на підлозі розбиті глиняні глечики, уламки цегли. У шкільній бібліотеці під ногами хрустить скло з вибитих вікон. У шкільному дворі – осколки російської ракети, ймовірно С-300.

Правоохоронці ретельно збирають докази, щоб військові рф відповіли й за цей черговий злочин проти України.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої ночі російська ракета влучила у спорткомплекс «Локомотив», пошкодивши приміщення басейну та боксерського клубу, відкритого напередодні російського вторгнення, у лютому.